KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kontrola zarządcza

Oświadczenie o stanie kontroli zarządczej za rok 2011 w PM 234 w Łodzi

  • Dział I

  • Jako osoba odpowiedzialna za zapewnienie funkcjonowania adekwatnej, skutecznej i efektywnej kontroli zarządczej, tj. działań podejmowanych dla zapewnienia realizacji celów i zadań w sposób zgodny z prawem, efektywny, oszczędny i terminowy, a w szczególności dla zapewnienia:
    • zgodności działalności z przepisami prawa i procedurami, systemami i regulaminami wewnętrznymi,
    • skuteczności i efektywności działania,
    • wiarygodności sprawozdań,
    • ochrony zasobów,
    • przestrzegania i promowania zasad etycznego postępowania,
    • efektywności i skuteczności przepływu informacji,
    • zarządzania ryzykiem,
  • oświadczam, że w kierowanej przeze mnie jednostce sektora finansów publicznych Przedszkola Miejskiego Nr 234 w Łodzi:
    • Cześć A
       X w wystarczającym stopniu funkcjonowała adekwatna, skuteczna i efektywna kontrola zarządcza
    • Część B
       w ograniczonym stopniu funkcjonowała adekwatna, skuteczna i efektywna kontrola zarządcza
    • Część C
      nie funkcjonowała adekwatna, skuteczna i efektywna kontrola zarządcza.
    • Zastrzeżenia dotyczące funkcjonowania kontroli zarządczej wraz z planowanymi działaniami, które zostaną podjęte w celu poprawy funkcjonowania kontroli zarządczej, zostały opisane w dziale II oświadczenia.
    • Część D
      Niniejsze oświadczenie opiera się na mojej ocenie i informacjach dostępnych w czasie sporządzania niniejszego oświadczenia pochodzących z:
      • monitoringu realizacji celów i zadań,
      • samooceny kontroli zarządczej przeprowadzonej z uwzględnieniem prowadzonych kontroli w oparciu o funkcjonujące procedury i regulaminy
      • systemu zarządzania ryzykiem
      • kontroli zewnętrznych,
      • innych źródeł informacji
    • Jednocześnie oświadczam, że nie są mi znane inne fakty lub okoliczności, które mogłyby wpłynąć na treść niniejszego oświadczenia.
  • Dział II

  • Zastrzeżenia dotyczące funkcjonowania kontroli zarządczej w roku ubiegłym:
    • brak aktualnego arkusza samooceny dla pracowników administracyjnych;
    • brak aktualnej instrukcji kancelaryjnej
  • Planowane działania, które zostaną podjęte w celu poprawy funkcjonowania kontroli zarządczej:
    • dokonanie oceny pracowników administracji w oparciu o aktualny arkusz samooceny
    • archiwizacja dokumentów i wprowadzenie obowiązującej instrukcji kancelaryjnej
  • Dział III

  • Działania, które zostały podjęte w ubiegłym roku w celu poprawy funkcjonowania kontroli zarządczej:
    • Pracownicy zostali zapoznani z założeniami kontroli zarządczej; opracowana została aktualna instrukcja kancelaryjna, udział w szkoleniu nt. kontrola zarządcza

Łódź, 26.03.2012r.

Wiesława Indrys - dyr. Przedszkola Miejskiego nr 234

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole Miejskie nr 234 w Łodzi
odpowiada: Wiesława Indrys
data: 12-05-2015
wytworzył: Wiesława Indrys
data: 12-05-2015
data: 12-05-2015
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 16-05-2011 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 723